Steenbergen - Aangehouden voor overtreding opiumwet

Steenbergen - Aangehouden voor overtreding opiumwet

Rond 01.00 uur in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 juli wordt de surveillancedienst door het operationeel centrum gevraagd om een kijkje te nemen in de Molenweg in Steenbergen. Een omwonende hoort geluiden die erop zouden kunnen wijzen dat er ergens ingebroken wordt.

Met dank aan de alerte getuige gaan agenten ter plaatse. Als ze onderweg zijn naar Steenbergen volgt extra informatie dat er op dat moment een bestelbusje wegrijdt uit de straat.

Een paar ogenblikken later zien de agenten een bestelbusje rijden in de Renessestraat. Het voertuig wordt aan de kant gezet door de bestuurder een stopteken te geven. Een controle volgt.

De agenten vragen papieren van de twee mannen die in de auto zitten. Het betreffen mannen die allebei in Steenbergen wonen. Ze zijn 30 en 36 jaar oud. De agenten vragen ook of ze in de laadruimte van het busje mogen kijken. De bestuurder geeft hiervoor toestemming.

In de laadruimte van de bus vinden de agenten goederen die meestal gebruikt worden om een hennepkwekerij in te richten. De bus wordt meteen in beslag genomen en de beide mannen worden aangehouden terzake overtreding van de opiumwet.

De twee mannen zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zitten ze nog vast. Zondag mogen de twee een verklaring afleggen bij rechercheurs.

Een afvaldumping die aangetroffen werd in het buitengebied bij Steenbergen is eveneens onderwerp van onderzoek. Door de politie wordt bekeken of de twee aangehouden verdachten voor deze dumping verantwoordelijk kunnen zijn. De goederen die hier werden aangetroffen zijn inmiddels opgeruimd door de gemeente.